Вівторок, 24 квітня 2018

Гурман, Поради

3 гарячі і смачні страви з картоплі

Хочете приготувати щось ситне, недороге і смачне? Звичайна картопля може стати основою самих різних оригінальних страв - від закуски до супу.

26.09.2016, 14:05

stravi-z-kartopli
  1. Картопляний жюльєн

Беремо 0,5 кг картоплі, чистимо і нарізаємо кружечками. Цибулину нарізаємо кільцями і злегка обсмажуємо разом з картоплею на вершковому маслі. Додаємо нарізані соломкою 200 г шинки і жменю відварених або консервованих грибів. Посолити і поперчити за смаком. Викладаємо у форму, заливаємо склянкою сметани і ставимо в розігріту духовку на 7-10 хвилин.

kartoplyaniy-zhyulyen

  1. Картопляний суп з сиром

Дві середні картоплини очистити і нарізати невеликими брусками. Варити в каструлі з 1,5 літрами підсоленого окропу. Тим часом обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану невелику цибулину і натерту на крупній тертці моркву. У каструлю з картопляним бульйоном опустити один плавлений сирок (або 100 г натертого твердого сиру), лавровий лист і піджарку, а також всипати столову ложку манної або пшеничної крупи. Через п’ять хвилин зняти з вогню і дати настоятися протягом 20 хвилин.

kartoplyaniy-sup-z-sirom

  1. Юшка в горщиках

На чотири порції взяти 4 середніх картоплини і 300-350 г яловичини. Картоплю нарізати великими кубиками, м’ясо відбити. Нарізати кільцями одну велику цибулину і корінь петрушки або стебло селери і злегка обсмажити все на рослинній олії. Розкласти м’ясо і овочі по 4 глиняних горщиках, залити бульйоном (з кубика). Поставити на 10 хвилин в розігріту духовку, потім додати в кожен горщик по половинці лаврового листа і щіпці нарізаної зелені.

yushka-v-gorshhikah

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: