Субота, 20 січня 2018

Гурман, Поради

Готуємо смачний пиріг з гарбуза та яблук

У гарбузі міститься багато вітамінів і мікроелементів, але не всім подобається його смак. Проте у поєднанні з яблуками і ароматною корицею, він перетворюється просто до невпізнання.

12.10.2016, 12:11

piryig-z-garbuza-ta-yabluk

Інгредієнти:
400 г гарбуза; 300 г яблук; 4 яйця; 200 г вершкового масла; 300 г борошна; 1 ч. ложка розпушувача; 200 г цукру; 10 г ванільного цукру; мелена кориця за смаком; 1 ч. ложка цукрової пудри; щіпка солі.

Приготування:
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, натери на крупній тертці або порізати дрібненькими скибочками. Яблуко також очистити від насіння і натерти на крупній тертці, або порізати.
Спосіб подрібнення залежить тільки від ваших уподобань: у скибочках краще відчуватиметься смак плодів, а пиріг із протертими на терку яблуком і гарбузом матиме більш ніжну однорідну консистенцію.
Якщо у вас дуже соковиті гарбуз і яблука, і після терки вийшла занадто рідка начинка, то зайвий сік краще віджати, щоби пиріг не залишився всередині не пропеченим і мокрим.
Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром. Додайте яйця і перемішайте. Потім додайте яблуко та гарбуз і знову перемішайте. У просіяне борошно додайте сіль, розпушувач, корицю, перемішайте, всипте у миску з іншими інгредієнтами і акуратно замісить тісто.
Викладіть тісто у змащену маслом і присипану борошном форму. Бажано брати невисоку пласку форму, щоб пиріг гарненько пропікся і не залишився вологим всередині.
Випікайте пиріг із гарбуза і яблук у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 40 хвилин до золотистого кольору. Готовність пирога можна перевірити, проткнувши його дерев’яною паличкою. Якщо вона суха, значить, пиріг готовий.
Пиріг можна прикрасити цукровою подрою.
Смачного!

 

Джерело

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: