Неділя, 17 грудня 2017

Гурман, Поради

Як позбутися хімії у фруктах і овочах

Будь-які овочі чи фрукти у весняний період містять нітрати. І навіть якщо їх не багато, все одно потрібно їх привести до мінімуму. Для цього треба знати кілька правил...

11.05.2017, 16:21

овочі

Капуста. Велика частина нітратів міститься у верхньому листі і качані, тому їх треба викинути.
Картопля. Нітрати збираються під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того, як картопля закипіла, воду необхідно злити.
Кабачки, огірки, баклажани. Огірки за кольором мають бути ніжно-трав’яного кольору, якщо вони темно-зелені, це свідчить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани треба очищати від шкірки. Зрізайте частину плодоніжки – це найотруйніше місце.
Зелень, салат, петрушка, кріп. Найбільше хімії скупчується у прожилках і черешках – їх не треба їсти. Зелень завжди швидше вбирає нітрати, і перш ніж додавати у страви, вимочіть її протягом години у воді.
Помідори. Чим товща шкірка помідора, тим більше він містить хімії. Не купуйте помаранчеві помідори – ніби недозрілі червоні. Біла м’якоть і товсті прожилки на зрізі – це сигнал великого вмісту хімії. А якщо вам усе ж попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько години.
Буряк, морква, редиска. Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізуйте їх перед вживанням. Не купуйте буряк із закрученими хвостиками. У моркви обрізуйте 1 см хвостика, позеленілу частину треба обрізувати повністю – в ній міститься велика кількість хімікатів.
Груші і яблука. Купуючи фрукти, візьміть їх у руки, якщо відчуєте, що плоди слизькі і липкі, значить, щоб вони не псувалися і довго зберігалися, їх обробили дифенілом. У Євросоюзі та США дифеніл заборонений через сильні канцерогенні та алергенні властивості. В ороблених дифенілом фруктах треба знімати шкірку.
Найзабрудненіші овочі і фрукти надходять до нас із Голландії, Туреччини, Ізраїлю, Єгипту – там бідна земля, яка не може дати багатий урожай без істотної кількості добрив.

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: