Понеділок, 22 січня 2018

Життя, Здоров'я і краса

Три правила харчування під час грипу

Восени і взимку ми часто хворіємо застудами і грипом, саме тоді варто правильно харчуватися.

12.10.2016, 11:58

harchuvannya-pid-chas-gripu

Правило №1: пити вітаміни

При застуді дуже важливо приділяти особливу увагу тому, що ви їсте. Їжа в період хвороби повинна стимулювати імунну систему і підвищувати захисні сили організму. У зв’язку з цим збільшується і потреба в натуральних вітамінах, які, перш за все, містяться в сезонних овочах і фруктах. Найкраще вітаміни зберігаються в плодах з твердою шкіркою. Найкорисніші зимові фрукти – апельсини, мандарини та лимони. Вони багаті вітамінами С, А, Е, В3, В6, Р. Найбільше вітаміну С в апельсинах. У складі лимонів речовин, що стимулюють імунітет, дещо менше, проте найбільш цінним з них є кумарин лимонного соку, який використовують при лікуванні ангіни.

Правило №2: вживати протимікробні продукти

Хочу нагадати і про природні протимікробні засоби. Це, перш за все, часник. Навіть в дуже невеликих дозах він може принести користь. У часнику міститься речовина аллоцін, що володіє антимікробними властивостями. Тому при простудних захворюваннях часник рекомендується включати в харчовий раціон.

Правило №3: відмовитися від смаженого, соленого і гострого

На час хвороби слід відмовитися від смаженої, солоної і гострої їжі, так як вона здатна дратувати і без того вже запалену слизову верхніх дихальних шляхів і посилювати її набряк. І, щоб надмірно не перевантажувати шлунково-кишковий тракт білковою і жирною їжею, зупиніть свою увагу на тушкованих овочах, пісних бульйонах, відвареній та тушкованій рибі, індичці або курці, а також різноманітних кашах і киселях. Приймати ж їжу потрібно невеликими порціями.

 

Джерело

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: