Понеділок, 22 січня 2018

Гурман, Поради

Готуємо смачну шарлотку з вишнями

Рецепт простого та неймовірно смачного пирога з вишневою начинкою. Поєднання солодкого бісквітного тіста з ягідною кислинкою не залишить байдужими ані родичів, ані ваших гостей.

11.07.2016, 16:29

Інгредієнти:
Для тіста:
3 яйця;
1 скл. цукру;
1 скл. борошна;
1 чайна ложка з чубком розпушувача для тіста.

Для начинки:
1-1,5 склянки свіжих або заморожених вишень без кісточок;
3 ст. ложки цукру;
1 ст. ложка крохмалю;
вершкове масло для змащування форми;
цукрова пудра для посипання.

Приготування:

З вишень дістати кісточки, покласти в друшляк, щоб стік сік. Дно форми встелити пергаментом для випікання, трішки змастити його вершковим маслом. Яйця збити з цукром. Найкраще робити це міксером – спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її до високої.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. По ложці додавати борошно до збитих яєць та обережно перемішувати ложкою (на цьому етапі не збивати!). З вишень злити сік, додати цукор, крохмаль та обережно перемішати. Викласти вишні на дно форми. Залити їх тістом і розрівняти.

Поставити шарлотку у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати 25-30 хвилин, поки пиріг зарум’яниться. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Дістати пиріг з духовки, трішки остудити та дістати з форми, перевернувши та знявши пергамент. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: