Субота, 20 січня 2018

Гурман, Поради

Як заморозити абрикоси, персики, сливи на зиму

Літо зиму годує. А також балує - чудовим смаком, корисними вітамінами, ніжним ароматом фруктів, які ви заготовили на зиму. Кожній господині буде корисно знати, як заморозити абрикоси і персики на зиму, адже це один із найкращих способів зберегти в них корисні речовини. При заморожуванні вітамінів і мінералів у плодах залишається набагато більше (до 90%) ніж, наприклад, у консервації або соліннях.

22.08.2016, 15:20

персики

Як заморозити абрикоси, персики, сливи – покрокова інструкція.
Перед тим як заморозити абрикоси, персики та інші фрукти на зиму, їх слід правильно вибрати і підготувати. Відбирайте для заморозки міцні, не зіпсовані, в міру стиглі, але не перезрілі фрукти, інакше при розморожуванні вони перетворяться на кашу.
Помийте фрукти. Зі сливами все гаразд – у них гладка шкірка, яка легко миється. А ось перед тим як заморозити абрикоси і особливо персики, потрібно ретельно відмити їх волохаті боки. Робити це зручніше спеціальною м’якою кухонною щіточкою, протираючи нею фрукти у воді з усіх боків, а потім іще раз сполоснути.
Фрукти просушіть, розріжте на половинки або четвертинки і дістаньте кісточки. Якщо персики або абрикоси великі, то порізати їх можна і дрібніше, щоб вони потім краще промерзли.
Розкладіть плоди одним шаром на дошку або папір і відправте для попереднього заморожування в морозилку при температурі -20°С на 3 години.
Коли фрукти затвердіють, пересипте їх невеликими порціями в поліетиленові пакети або пластикові контейнери і щільно закрийте. Можете заморозити абрикоси окремо, персики окремо, а можна запакувати фруктове асорті в один пакет – і порція для компоту готова.
Зберігайте заморожені абрикоси, персики, сливи при температурі -18°С.
Важливо знати не тільки, як заморозити абрикоси, персики і сливи на зиму, а й як правильно їх розморожувати.
Розморожені фрукти потрібно швидко з’їсти, тому що вони не тільки скоро перетворюються на кашу і стікають соком, але також і швидко псуються.
Не можна багаторазово розморожувати і заморожувати абрикоси, персики і сливи, як і інші фрукти та овочі – так вони втрачають свої корисні властивості, смак і структуру. З цієї причини потрібно заморожувати фрукти порційно.
Розморожування плодів для безпосередньої їжі або приготування десертів має бути поступовим. Для цього абрикоси, персики або сливи спочатку потрібно дістати з морозилки і перекласти на кілька годин у холодильник при температурі 4-6°С, а вже потім, коли фрукти практично відтануть, доводити до кімнатної температури.
Якщо заморожені фрукти планується використовувати в якості начинки, то їх можна і не розморожувати, а відразу пакувати в тісто і варити, смажити, запікати. До речі, заморожені абрикоси, персики або сливи готуються набагато швидше, ніж свіжі.

Коментарі

Всього коментарів: 0

Залишити коментарій
Увійти за допомогою: